Literair café
 

Literaire Performance op zondag 11/09/22 om 16:00 in ‘t Kelderke

‘t Land is ‘t land niet: Café The Bolero door Sofie Verraest

The Bolero is een curieus dorpscafé. Je vindt er twee van elk: twee Alains, twee Nicky’s en evenveel Thomassen. In café The Bolero probeert Kim een nieuw leven te beginnen. Weg van de stad, want daar ging het fout. Met cafébaas Fauzi, die allang Fonske is gedoopt. Met Fabienne de veearts, Roger de melkboer en Ricardo, verpleger aan huis. Met Grote Joe, die een meter vijfenzestig meet, wat nu eenmaal groter is dan Kleine Joe. Met Mo en Momo en Dirk en Dieter en alle duiven van de streek. Met haar verdriet, dat hardnekkig is. Ondertussen regent het steeds harder, zijn er geruchten van marters die remkabels doorbijten en sluipt er ergens een vos rond.

“’t Land is ’t land niet: Café The Bolero” werd oorspronkelijk geschreven voor het boek [hij zwaait opnieuw naar de vrouw die nog steeds haar hond uitlaat] van Michiel De Cleene, een artistiek-documentaire verkenning rond ‘dorpelijkheid’ in opdracht van de Vlaams Bouwmeester. Het boek verscheen ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling ‘Dorpelijkheid’ in het Atelier Bouwmeester op 14 januari 2022. Het vermengt documentair met fictioneel materiaal en combineert acht trajecten door Vlaamse dorpen tot een enkel fictioneel dorp. Ankerpunt in dat dorp is café The Bolero. Daar valt iedereen binnen en buiten, in en vooral uit de maat.

Sofie Verraest schrijft en treedt op in het Nederlands, Engels en West-Vlaams. Ze schrijft poëzie, fictie en non-fictie en doceert literatuur, architectuur en creatief schrijven aan de UGent en het KASK. Ze ontving schrijfbeurzen en -residenties van o.a. de Elizabeth Kostova Foundation for Creative Writing (2018), Akademie Schloss Solitude (2020) en Pogon Zagreb (2021). Dagelijks poëzie op @wakingupgoingtosleep.

Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine
Villa servais