Klassiek concert
 

Stéphanie Proot, piano
Justus Grimm, cello

Johann Sebastian Bach (1685-1750): Cellosuite nr. 1 in sol groot

Joseph Haydn (1732 –1809): Pianosonate Hob. XVI/31 in mi groot

Ludwig van Beethoven (1770 –1827): 12 variaties opus 66 “Ein mädchen oder weibchen”

Richard Strauss (1864- 1949): Romance voor cello en piano

Johannes Brahms (1833 – 1899): Sonate voor cello en piano op. 38 in mi klein

Abdijkerk vrijdag 17 september 2021 om 19u

Nina Poskin kon zich door de vele programmawijzigingen wegens corona onmogelijk vrij maken voor dit concert. De beloftevolle altvioliste werd op voorstel van Stéphanie Proot vervangen door de gerenommeerde cellist Justin Grimm.  

Stephanie Proot is een uitzonderlijke muzikante met een krachtig pianistisch talent. Bovendien overstijgt ze louter virtuositeit en kan ze het publiek vervoeren in de meest betoverende muzikale sferen. Haar kleurrijke interpretaties vertonen een unieke symbiose van natuurlijke expressiviteit en weloverwogen retoriek. Ze heeft een luisterrijke reeks opleidingen achter de rug. Zo begon ze haar pianostudies op zesjarige leeftijd aan de MAGO te Gent. Ze is afgestudeerd aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. Zij stond in 2013 in de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Je hoort hier Stéphanie Proot aan de piano: ♬ ► Stéphanie Proot

Justus Grimm werd geboren in Hamburg en begon op vijfjarige leeftijd cello te spelen: eerst onder begeleiding van zijn vader, daarna studeerde hij in Saarbrücken en in Keulen. Hij won “Eerste Prijzen “op de Maria Canals International Music Competition en op het Deutsche Musikwettbewerb.

Hij werkte als solist bij het Hamburgs Filharmonisch Orkest, verder concerteerde hij met tal van befaamde orkesten. Justus Grimm legt zich actief toe op kamermuziek en nam met pianist Florian Wiek cellosonates op van Beethoven, Brahms en Sjostakovitsj. Samen met fluitiste Christina Fassbender vormen ze het Trio Wiek, waarmee ze verschillende opnames maakten, met onder meer werk van Weber, Farrenc en Mendelssohn. In 2009 kwam hun Philippe Gaubert-album uit, dat 5 Diapasons kreeg. Sinds 2008 verdiept Justus Grimm zich ook in het kwartetrepertoire met het Malibran Quartet.

Sinds 2008 is Justus Grimm docent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Justus Grimm speelt op en instrument van Christian Bayon uit het jaar 2010.

De bijdrage per persoon bedraagt 15,-- €.

Vooraf inschrijven en betalen is verplicht. Het bedrag schrijft u over op de rekening BE 28 9730 5432 8320 van Kunst in Pepingen met vermelding: Stephanie . Gemeentelijke Koepongs zijn geldig , - 18 jaar gratis.

Er is geen kassa aan de ingang van de abdijkerk. 

@: info@kunstinpepingen.be

Tel: 02 396 28 17 – Luk Wets 

Overeenkomstig de vigerende coronamaatregelen. Wij houden u op de hoogte. 

Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
Doraku
Materia Gin
KBC
Alzarine