Klassiek concert
 

Stéphanie Proot, piano
Nina Poskin, altviool

Max Bruch (1838-1920) - Romanze
Shostakovich: Sonata for Viola and Piano, Op. 147
Abdijkerk vrijdag 17 september om 19u

Dit tweede concert 2020 kadert opnieuw in het unieke concept: “Jong aanstormend muzikaal talent in de abdijkerk van Bellingen”, dat jonge beloftevolle musici wil ondersteunen in hun artistieke ontplooiing en hen de gelegenheid biedt hun meesterschap aan de buitenwereld te tonen.

De prachtig gerestaureerde abdijkerk op de unieke site van Cantimpré in Bellingen, gelegen in een nog voor Vlaanderen uitzonderlijk landschap, is hiervoor een droomlocatie.
Centraal staan twee jonge muzikale sterren van Belgische bodem. Er is de altvioliste Nina Poskin die al vanaf zeer jonge leeftijd in contact kwam met het instrument toen ze op vierjarige leeftijd aanving aan de Koninklijke Muzikale Academie te Vilvoorde. Ze haalde haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel en werd toegelaten op de prestigieuze Royal College of Music in 2013. Niet alleen haar opleiding maar ook verschillende prijzen liegen niet over haar talent.
Stephanie Proot is een uitzonderlijke muzikante met een krachtig pianistisch talent. Bovendien overstijgt ze louter virtuositeit en kan ze het publiek vervoeren in de meest betoverende muzikale sferen. Haar kleurrijke interpretaties vertonen een unieke symbiose van natuurlijke expressiviteit en weloverwogen retoriek. Ze heeft een lusterrijke reeks opleidingen achter de rug. Zo begon ze haar pianostudies op zesjarige leeftijd aan de MAGO te Gent. Ze is afgestudeerd aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. Zij stond in 2013 in de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Bijdrage 18,- € VVK,+65, Bellingahaim 15,- €
Koepongs - 18 jaar gratis

Je hoort hier Stéphanie Proot aan de piano: ♬ ► Stéphanie Proot
Informatie:
@: info@kunstinpepingen.be
Tel: 02 396 28 17 – Luk Wets

Alzarine
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
KBC
BNP Paribas Fortis
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Colora
Nationale Loterij