Klassiek concert
 

TRIO ARIES

Winnaar Supernova 2020

muziek uit de 19de en 20ste eeuw

Wouter Valvekens, piano - Alice Van Leuven, viool- Paul Heyman, cello

Vrijdag 15 september 2023 om 19u

Abdijkerk van Bellingen

Toegang 18 € - gratis voor -18 j KOEPONGS welkom

Drie jonge Belgische muzikanten Alice Van Leuven (viool), Paul Heyman (cello) en Wouter Valvekens (piano) hebben elkaar gevonden in het Trio Aries, vanuit hun passie voor kamermuziek en meer bepaald het pianotrio. Zij kregen elk een brede opleiding, zowel als solist als kamermuzikant, in drie wereldvermaarde instituten: Alice in de Universität der Künste (Berlijn), Paul in de Zürcher Hochschule der Künste (Zürich) en Wouter in de Royal Academy of Music (Londen).

Aries is de Latijnse naam van het sterrenbeeld ram. De leden van het trio zijn namelijk niet bang om hun jonge en frisse visie over muziek met volle energie op het publiek los te laten.

Programma volgt

Het Trio Aries, opgericht in 2018, verenigt drie Belgische muzikanten, violiste Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens. De carrière van het ensemble nam een hoge vlucht toen het in 2020 de Supernova Kamermuziekwedstrijd won. Intussen werd het Trio Aries uitgenodigd voor recitals op o.a. het Klarafestival in Bozar, het lenteconcert van het Koninklijk Paleis, Sound of Ghent in de Miryzaal, het Festival van Vlaanderen, het Festival en Poitou in Frankrijk, 30CC in Leuven en Amuz in Antwerpen. Hun debuut in de Henri Leboeufzaal van Bozar in juni 2020 werd op lovende kritiek onthaald – “Een memorabele vertolking van Brahms’ eerste pianotrio – de Standaard”. In 2021 bracht het Trio Aries zijn debuut-cd ‘Awakening’ uit bij het label Etcetera. Dit album, opgenomen in deSingel in Antwerpen, werd geproducet door Beeldenstorm vzw, waar het ensemble momenteel artiest in residentie is. Het bevat werken van Skriabin, Suk, Schubert en Mendelssohn, en werd wijd geprezen in de pers, o. a. door France Musique – “ze zijn voor niets bang deze jonge mensen! Er is een visie van moderniteit die constant in hun interpretatie aanwezig is

Alice Van Leuven studeerde af aan de Universität der Künste in Berlijn waar ze de solistische masteropleiding volgde in de vioolklas en kamermuziek bij het Artemis Kwartet. Ze studeerde voordien

aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. Alice volgde masterclasses bij beroemde professoren en festivals doorheen Europa.

“Alice maakt indruk op mij met haar grote muzikaliteit, een fijn gevoel voor stijl en een hoge muzikale cultuur.”― Eckart Runge, oprichter van het Artemis Quartet. Alice speelt ook regelmatig met « Le Concert Olympique » o.l.v. Jan Caeyers en « Das Orchester im Treppenhaus » in Hannover. Vanaf september 2021 geeft ze de cursus viool aan de Kunsthumaniora Brussel.

Paul Heyman startte zijn hogere studies cello bij Raphael Wallfisch in Zürich. Hij studeerde er af met de hoogste onderscheiding (100%). Daarna ging Paul studeren bij France Springuel in België en aan de Philippe Jaroussky -academie in Parijs. Ook studeerde hij barokcello bij Roel Dieltiens. Paul volgde vele heeft masterclasses. In 2019 werd Paul verkozen tot laureaat van de Belgische stichting ‘Swuk Vlaanderen’, een organisatie die jonge Vlaamse kunstenaars ondersteunt bij de start van hun professionele carrière. Dankzij de genereuze steun van Swuk nam Paul zijn debuutalbum op in duo met pianist Işil Bengi, met Belgische romantische werken voor cello en piano, op het label Etcetera. Hij is prijswinnaar van verschillende nationale en internationale wedstrijden. zoals de Dexia classics-muziekwedstrijd, ““An extremely gifted and interesting young musician” ― Raphael Wallfisch. Paul speelt recitals in duo met o.a. Işil Bengi. Işil en Paul hoorden we in de abdijkerk op 10/05/2019.

Paul Heyman speelt op een cello gemaakt ca. 1740 door J.C. Hoffmann, de belangrijkste leverancier van instrumenten aan J.S. Bach in Leipzig.

Wouter Valvekens kreeg zijn eerste pianolessen op zesjarige leeftijd aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen. Hij behaalde met grote onderscheiding zijn diploma van bachelor in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Van 2018 tot 2020 studeerde hij bij Ian Fountain, waar hij in september 2020 zijn masterdiploma haalde. In 2020 startte Wouter Valvekens zijn studies op historische instrumenten bij Piet Kuijken in het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Wouter Valvekens volgde diverse masterclasses. Hij wordt ondersteund door de Winifred Christie Trust Award en door Inspiratum vzw. De Londense Hattori Foundation verleende hem een Senior Award. Wouter Valvekens geniet eveneens van het mecenaat van Swuk Vlaanderen voor het volgen van masterclasses en voor het faciliteren van de door hem gegeven concerten. Wouter Valvekens nam deel aan meerdere internationale wedstrijden.

De toegang per concert bedraagt 18 € per persoon en is gratis voor -18-jarigen. Gemeentelijke Koepongs zijn welkom.

Deelnemen kan door het bedrag over te schijven op rekening BE 28 9730 5432 8320 van Kunst in Pepingen met vermelding ARIES. Stuur ook een mail naar info@kunstinpepingen.be om uw betaling en deelname te bevestigen.

Informatie: @: info@kunstinpepingen.be

tel: 0485 023 167 Luk Wets

Nationale Loterij
Belsack
Dekoninck
Jejo Wines
Gemeente Pepingen
Colora
KBC
Alzarine
Villa servais