Laatste nieuws

Foto's staan online van editie 2008
Foto's staan online van editie 2007
“Kunst in het Dorp” is een multidisciplinaire tentoonstelling waar een twintigtal kunstenaars aan deelnemen. Het evenement wordt georganiseerd door de werkgroep “Kunst in het Dorp” en de vzw Bellingahaim. Deze socio-culturele vereniging legt de nadruk op heemkunde en het behoud van natuur en patrimonium in de streek.

“Kunst in het Dorp” stimuleert de confrontatie tussen beginnende en gevorderde kunstenaars. Het forum wordt georganiseerd in en vanuit het ontmoetingscentrum Ter Loo in Bellingen waarbij de deelnemers hun kunstwerken integreren in de verschillende ruimtes en de tuin van het kasteelklooster. De deelnemende kunstenaars zijn overwegend afkomstig uit de provincie Vlaams-Brabant.

In de editie “Kunst in het Dorp 2008” engageren kunstenaars zich in een groepswerk geïnspireerd door Art déco. Deze bouwstijl is alom tegenwoordig op de locatie die ook opengesteld wordt op open monumentendag op 14/09/08 met als thema 20ste Editie – 20ste Eeuw.

Kunst in het Dorp legt steeds een link naar het dorp. Dit jaar is de link opnieuw een socio-cultureel project waarbij de deelnemende kunstenaars betrokken worden in het organiseren van workshops voor kinderen die in het orthopedagogische centrum huize Terloo in Bellingen verblijven.

Bellingahaim