Kunstenaars
 

Annemie Van Attenhoven

Annemie Van Attenhoven

Annemie Genshin Van Attenhoven is een zenboeddhistische non. Ze studeerde Filmregie aan het RITS maar koos uiteindelijk het pad van de fotografie. Haar foto’s werden regelmatig gepubliceerd in het Franse tijdschrift “Sagesses Bouddhistes” en een eenmalige publicatie op de site van de BBC. Ze werkte lange tijd op de multimedia afdeling van Artsen Zonder Grenzen en Handicap International. 

Haar werk is sterk beïnvloed door haar jarenlange zenboeddhistische beoefening waar observeren, kijken en de kleine dingen van het dagelijks leven een belangrijke rol spelen. Ze laat zich inspireren door de eenvoud van de alledaagse dingen, door onopvallende taferelen en de stilte. De sleur van het dagelijks leven tot kunst verheffen of anders gezegd: kunst maken van het leven. 

Schoonheid zoeken in de meest banale dingen van het leven. Er is geen boodschap en er is geen commentaar, enkel openbaren. Tonen dat schoonheid overal te vinden is, je moet het gewoon zien. Niet op zoek gaan naar een bepaald iets maar de dingen die verschijnen opnemen. Het was er gewoon en het trok me aan.

Annemie

Voor Kunst in het Dorp brengt ze “Coronablues”. Het werk is het resultaat van wandelingen tijdens de periode van lockdown: mensen verzonken in gedachten, alleen in de stad, natuurbeelden en dagdagelijkse taferelen.

Haar quote

"We zijn niet geïnteresseerd in het ongewone,

maar in het gewone gezien als ongewoon"

Beamont Newell - director of the George Eastman Museum.

Website

zenaroundtheclock.be

Instagram

https://www.instagram.com/avanattenhoven/

Werk Annemie Van Attenhoven Werk Annemie Van Attenhoven Werk Annemie Van Attenhoven
Alzarine
Belsack
Groendekor
Dekoninck
Jejo Wines
KBC
BNP Paribas Fortis
Gemeente Pepingen
Provincie Vlaams-Brabant
Colora
Nationale Loterij